Vyrusky na pateři.

Dobry den rada by chom se zeptala pokut my zjistily že mam vyrustky na pateři,a co to spusobilo.Pro tože mně doktor na Ukrajine vysvetlyl že je to kyla,a spusobylo že sem mněla vychyleny obratle a z pateře se vytlacila tekutina,a jeto dost važne.Tak bychom prosyla o radu děkuju za odpovet.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výrůstky (osteofyty) páteře jsou známkou pokročilejšího defenerativního postižení páteře, pokud jsou lokalizovány v zadní části obratle, mohou (ale i nemusí) způsobovat zúžení páteřního kanálu a útlak nervových struktor. Dotaz je však poněkud nejednoznačně formulovaný, pokud lékař použil slovo kýla a tekutina, mohlo by se spíše jednat o výhřez meziobratlové ploténky, což je známka mírně, až středně pokročilého degenerativního postižení páteře. Zdali je to dost vážné musíte posoudit Vy sama dle Vašich obtíží, sám o sobě nález výrůstků, či výhřezu zásadně nebezpečný není. Nejlépe zkonzultujte nález na spádové neurologii.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: