Výrůstek

Dobrý den, chodím na pravidelné gyn. prevence, v lednu 2014 vše o.k., v prosinci 2014 výrůstek na čípku, byla mi ihned odebrána biopsie, výsledek: biopsie i cytologie naprosto v pořádku, kontrola za rok. Chtěla bych se jen zeptat, vrtá mi to teď hlavou, výrůstky, ač nemaligní, se nemusí odstranit? Velice Vám děkuji za odpověď! (očkována na rak.děl.čípku nejsem, jsem nekuřák, měla jsem a stále mám jen 1 sex. partnera, onkol.genetické zatížení v rodině nemáme)

Odpověď odborníka:

dobrý den obecně platí, že vše co do našeho těla nepatří se má testovat- onkogenní potenciál je různý, a ne vždy okem zjistíte zda se neděje něco ve smyslu rakoviny. ano, lépe je odstranit lézi.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: