Výrůstek na čéšce

Dobrý den, letos na začátku června jsem měla úraz kolene, řidítka od kola mi roztrhli koleno až téměř na čéšku. Vše se zahojilo dobře a poměrně rychle, ale zhruba před měsícem jsem objevila na čéšce tvrdý výrůstek, který je na pohmat trochu bolestivý a je pravda, že kleknout si v podstatě nemohu. Byla jsem na ortopedickém vyšetření a rtg, bylo mi doporučeno zkusit rázové vlny(kterým prý ale lékař stejně moc nevěří), a případně pak operativně odstranit. Závěr ve zprávě je: v dolní části patelly ve střední části drobná osifiakce, dop. rázová vlna, při trvání obtíží snesení prominence. Dg: Ossiculumprepatlaris l. sin. Rtg mohu případně přiložit. Chtěla jsem se jen v podstatě nějak ujistit, že opravdu jiná možnost není. Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Kalcifikace pravděpodobně nezmizí , jsou lidé,kterým nevadí , ale nemůžou klečet. Pak je jediným řešením operace, která patří k těm jednodušším.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x