Výrůstek na kosti

Dobrý den, pane doktore, než se dostanu k lékaři, ráda bych Vám položila dotaz : na holenní kosti hned pod kolenem se mi objevil výrůstek (viditelný ať už mám nohu narovnanou, nebo pokrčenou), na omak nebolestivý, je to jako součást kosti, jakoby byla více do špičky a vystouplá. Pobolívají mě ale poslední měsíce celkově kosti, někdy i klouby - ne soustavně, ale občas je cítím. Nepřikládala jsem tomu význam, mám 2 děti brzy po sobě, obě jsem přes rok kojila (druhé jsem přestala kojit před 2-měsíci), mám trochu stresy a nepravidelnou stravu, všechny neduhy svádím na tohle :-) Doporučujete navštívit ortopeda co nejdříve, nebo jak se říká "až se k němu časem dostanu"? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

I když je pravděpodobné , že se může jednat o reaktivní změny na kosti v souvislosti s tzv. ligamenetem čéšky, vazem čéšky, je na místě ortopedické vyšetření a rtg snímek. Ortoped a radiolog posoudí o co se na kosti jedná. V případě nutnosti, málo pravděpodobné, by byla i chirurgická revize s ošetřením útvaru.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x