Výrůstek na mandli

Dobrý den, právě jsem prošla léčbou mononukleozy, která měla těžší průběh. Hodně zduřelé krční uzliny o velikosti až 3 cm, nateklé mandle, bílé povlaky na mandlích. Ve stavu, kdy jsem se už nemohla ani napít brčkem jsem byla převezena na oddělení ORL do nemocnice, kde jsem týden dostávala antibiotika do žíly Cefuroxim a kapačku Dexamed + F1/1, prednison. Bolest po týdnu odezněla, nyní zmizely i šílené povlaky, které byly na celých mandlích a už se naštěstí cítím dobře. Na jedné mandli jsem si ale našla podivný výrůstek, který mě trochu děsí. Nevíte o co by se mohlo jednat? Bude se výrůstek muset odstranit nebo zmizí sám?

Odpověď odborníka:

Jedná se o papilom. Je to nezhoubný výrustek sliznice, který může sám zmizet, pokud by začal vadit může se většinou jednoduše odstranit v lokálním umrtvení ambulantně

MUDr. Pavel Strnad
MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: