Výrustek na patě

Dobrý den, na obou patách mám výrustky. Podle internetu bych to tipovala na Haglundovu exostózu. Výrustky mám už tak 2 roky a nikdy jsem s nimi neměla problém. Poslední 2 týdny mě ale zlobí levá pata. Při přitažení špičky k holeni mě rýpne v oblasti výrustku - připodobnila bych to píchnutí nebo škubnutí nervu. Rozbolí mě z toho celá pata a vychází to až do lýtka. Horší je to pokud mám nohu ve zvýšené poloze. Občas mě v patě rýpne na schodech. Problém mi dělá i plavání. Kopání ploutvemi je téměř nemožné. Na ortopedii jsem objednaná až na půlku srpna. Chtěla bych se zeptat jestli se by se mohlo jednat o Haglundovu exostózu nebo něco jiného? Mám strach, abych nepodcenila například nějaký zánět. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Haglundova exostosa není vidět, pouze na rtg snímku. Váš výrůstek je poměrně častý ,vzniká nejčastěji u mladých žen drážděním těsnou obuvi. Bolesti které máte mohou být spojeny ale nemusí s tímto zduřením. Jsou způsobeny přetížením lýtkových svalů a AŠ . Doporučuji lokálně gel a rehabilitaci magnet a cvičneí , další Vám řekne specialista po rtg snímku

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: