Výrůstek na varleti

Dobrý den. Je mi 49 let, a před časem se mi v horní části pravého varlete začal vytvářet výrůstek, který se časem zvětšoval. Je tvrdý, a tvarem připomíná třetí varle.(3 až 4cm) Když byl už téměř stejné velikosti, navštívil jsem urologii. Poslali mě na vyšetření ultrazvukem, a prý to nic není, že je to u mužů běžné, a že se s tím dá žít.Ale dnes je to opět větší, a občas mám i bolesti celého šourku i okolí. Navštívil jsem urologii znovu, a ted jsem opět objednaný na ultrazvuk.A lékařka mi řekla že pokud je mi to nepříjemné, tak jedině operativně odstranit. Můj dotaz na Vás je, zda se dá ultrazvukem, odběrem krve a moči vyloučit, že se nejedná třeba o zhoubný nádor. Popřípadě prosím o radu, jak mám postupovat, když si myslím že odstranění je až krajní řešení. Moc děkuji a přeji hezký den. Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ultrazvuk dokáže vyloučit nádor docela spolehlivě. V případě nejistoty lékaře by byl postup jiný. Bolesti jde řešit symptomaticky analgetiky. někdy jsou vhodná antibiotika při zánětu. Poslední možností je zmíněná operace

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: