Výrůstek nebo boule u kolene

Dobrý den, Před delší dobou jsem hrál fotbal, a při běhu jsem upadl na koleno. První 2 týdny jsem kulhal ale ne moc. Byl jsem zvyklí padat a po delší době mi to zmizelo ale tento případ bohužel není. Jedna se o bouli na levém koleni, z vnitřní strany, pod čéškou. Boule je necitlivá, o průměru 1,5 cm. Když běham nebo chodim tak to neboli ani nijak nepřekáží v pohybu. Jen mám obavu, pokud nejde o sraženinu krve nebo vody v koleni. Prosím o radu. Děkuji. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže se to objevilo po pádu, tak to bude mít souvislost s tímto úrazem a velmi pravděpodobně to bude hematom - tedy krevní sraženina. Buď přímo v kloubu, nebo pravděpodobněji jen někde v okolních měkkých tkáních ( podkoží, svaly ). Pokud to již nyní nebolí a nelimituje v pohybu, stačí zvolit klidový režim, přerušit dočasně sport a aplikovat např. lioton gel, který urychlí vstřebání krve, nic nezkazíte lehkou ortézou, nebo alespoň elastickým obinadlem. Vstřebávání může trvat i několik týdnů. Pokud se ani poté nedostaví zlepšení, navštivte ortopeda.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: