Výrůstky na páteři, je nutná operace?

Dobrý den, potřebovala bych poradit...mám problémy s páteří a mám se rozhodnot zda chci jít na operaci. Můj nález s MC je....C5/6 jsou patrny bilat. výrazné dorzolaterální osteofyty, výr. v pravo, které dosahují až k ventrální kontuře míchy, vpravo mírná imprese. Foraminálně zasahující osteoprodukce jsou výraznější vlevo. Je zúžen i zadní subarach. prostor. Mícha má na T2 a STIR lehce nepravidelný signál v rozsahu těle C6. Disk nepřesahuje osteoproduktivní změny. V tělech C5 a 6 patrny změny přestavby charakteru kombinace edému a tuku. Páteřní kanál je zúžen na 8,4 mm předozadně. V Th4 vlevo při horní zadní hraně je ložisko hypersignální na T1 a T2 jen lehce na STIR velikosti do 7,5 mm. Z. Sekundární výrazná stenoza páteřního kanálu osteonchrozou C5/6 t.č. bez zřetelného ložiska myelopatie, spíše je artefakty dán nehomogenní signál míchy. Přestavba typu MODIC I-II v C5 a 6. Vs hemangion v Th 4, Bolokové postavení Cp.......předem vám děkuji za odpověď a radu co dělat, mívám někdy docela velké bolesti a mrtví mi občas ruce....

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vlivem tvorby kostních výrůstků na páteři dochází ke zužování páteřního kanálu, pravděpodobně se operaci nevyhnete. Pokud by došlo k velkému zúžení a utlačení míchy, mohou se objevit potíže s citlivostí nebo hybností končetin, poruchám vyprazdňování močového měchýře, poruchám sexuálních funkcí a podobně, v závislosti na výšce postižení páteřního kanálu. Pokud již udáváte bolesti a mrtvění rukou, bude operace nezbytná.

 
Líbí se vám odpověď?
+9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: