Výrůstky na penisu

Dobrý den, už před nějakou dobou jsem si všiml výrůstků okolo močové trubice na špičce žaludu. Je to něco jako zarudlý houbovitý útvar, ne moc velký, který je kolem dokola vyústění močové trubice. Je to necitlivé a někdy se zdá že to mizí, jindy se to vrací. Dokonce se zdá, že je to spojeno v útvar, který se začíná pojit s předkožkou, spojeno takovou uzdičkou. Prosím o radu co to může být.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavle. Podle popisu nejspíš máte condylomata accuminata. Spůsobuje je lidský papiloma virus, přenosný sexuálním stykem. Měl by jste si zajít na kožní ambulanci, aby Vás lékař vyšetřil, zval vzorky a zahájil léčbu. Kondylomata sou vysoce infekční, proto by jste se od nyní a po celou dobu terapie měl zdržet pohlavního styku ( tedy, pokuď Vám kožní lékař mou doměnku, že jde o konylomata, nevyvrátí ). Pokuď máte stálou přítelkyni či partnerku, taky by měla být vyšetřená svým gynekologem a event. léčená součastně s Vámi. Neskoušejte se léčit sám, jenom si potíže prodloužíte ( nebo i když dojde k vymizení kondylomat, nadále můžete být infekční a nakazit další partnerky ).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: