Výrustky u řitního otvoru

Dobrý den,mám na Vás takový dotaz.Už skoro rok mám nějaké výrustky u ,,zadku,, ktere pri stolici hrozne boli a krvaci. Sla jsem tak pred 3 tydnama k doktorovi,ten mi napsal Diohespan a rekl,ze tam mam nake vyrustky a pokud ty prasky nezaberou,budu muset na operaci. Bolest a krvaceni odeznely,ale prijde mi ze vyrustky pribyly.Z operace mam hruzu. A mam i strach,ze muzu mit rakovinu. Prosím poradte-.. :( A ani mi nedelal tu kolondoskopii,to nevadi? Predem dekuji za odpoved. Kristýna 18

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kristýno. Předpokládám, že tím specialistou byl proktolog. To je optimální volba specializace lékaře pro onemocnění v oblasti konečníku. Z fotografie není příliš patrné, zda se jedná o nějaké kožní výrůstky. Může se jednat také o virové onemocněné, které tyto útvary způsobuje. V neposlední řadě se samozřejmě může jednat i o zevní hemoroidy. Optimální vyšetření je za použití anoskopu a v případě, že se hemoroidy potvrdí anebo pokud krvácíte, má být kolonoskopie standardním vyšetřením. Nevím, jakou operaci Váš ošetřující lékař myslel, to záleží na diagnostice. Pokud se jendá o výrůstky způsobené infekcí, pak se odstraňují pomocí elektrické kličky a pacient je velmi často v celkové anestezii právě proto, aby zákrok nebolel. Hemoroidy je možné ošetřit i ambulantně, někdy se k tomu používá rovněž elektrická kličky, jindy třeba ligatury pomocí gumiček. V případě většího výkonu je však opět na místě celková anestezie. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: