Vyš.oč.pozadí

Dobrý den,měl bych dotaz na případnou závažnost postižení zraku dle dnešního vyšetření.ODS bulbus klidný,rohovka transp.PK čirá,duhovka klidná,zornice 3mm ,volná,fotoreakce správná,AM:čočka in situ,incip.katarakta,sklivec rozvláčněn,VDČ:papila n.optici ohraničená,sítnice s A četnější,v makule vlevo i tvrdá ložiska,cévy skl. RE:RD simplex cum maculopthia. Jsem dibetik II typu asi 12 let na inzulínu.Bylo mě řečeno lékařem,že po kompenzaci cukrovky se může stav vrátit do normálu,který byl ještě při vyšetření 12.2014. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych doplnit OCT vyšetření makuly obou očí a dle výsledku zhodnotit diabetické změny na očním pozadí. Pěkný den!

MUDr. Ivana Macejová
MUDr. Ivana Macejová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Centrum laserové chirurgie oka OFTUM

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: