Vysadit/nevysadit?

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jaký názor na to máte Vy. Vysadila jsem HAK(Minervu, po 7 letech užívání), bála jsem se vždycky úporného snažení o dítě, tak jsme si s přítelem řekli, že to necháme náhodě, a kdyby se to nepodařilo 3 roky, tak bychom se začli opravdu ,,snažit". Tehdejší můj gynekolog mě pochválil. Jenže, za 3m jsem celá olezla akné, to jsem nezažila ani v pubertě, dekolt, záda, prostě hnus. A pak jsem 3 měsíce nemenstruovala. Chtěla jsem jít za svým gyn se poradit, přišla jsem a byl tam jiný - ten původní těžce onemocněl a už se nevrátí. Nový gyn mně pomalu vynadal, proč jsem ty prášky vysazovala, že lepší je, když vaječníky odpočívají a vysadit jenom před snahou otěhotnět už natvrdo. No napsal mi jinou HAK - Bonadea, což beru zase skoro rok a jsem nešťastná. Co byste mi poradil Vy? Vysadit, ať se s tím tělo nějak srovná nebo ne? Kolikrát si říkám, že jsem HAK neměla ani začít brát před těmi 8 lety. Tehdá jsem měla menses pravidelnou, sem tam pupínek. Jak jinak si vysvětlit, že tyhle problémy s menses má téměř každá 3. kamarádka, co vysadila HAK? A ani jedna nejsme prototyp PCO (tlusté, chlupaté mužatky). Mojí mamce se i skoro v 50ti udělá sem tam nějaký pupínek, ale s menses nikdy problémy neměla a otěhotněla 3x prakticky ihned, když to s taťkou plánovali. HAK mamka nikdy nebrala. Vůbec nevím, co mám dělat. Teď se navíc budu bát prášky znovu vysadit, protože to akné bylo opravdu příšerné a ani teď to není jak to bývalo. A naděje na dítě 0. S přítelem jsem 8 let a když jsem vysadila, tak najednou, jako bychom se znovu zamilovali, sex nejúžasnější za celou dobu, co jsme spolu, několikrát týdně, navíc doplněný vzrušením, že z ,,toho" může něco vzniknout... Teď je to zase nuda 3x za měsíc. :-(

Odpověď odborníka:

Ano antikoncepce může tlumit sexuální apetenci,ale pokud si nepřejete otěhotnět jsou i jiné praparáty,které akne potlačí,pokud si otěhotnět přejete poraďte se o léčbě s kožním lékařem o jiné therapii akne. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: