Vysazení a změna antikoncepce, vliv na akné

Dobrý den, před 3 lety jsem začala brát antikoncepci Vreya po roce užívání jsem ji vysadila a pleť jsem měla jak po výbuchu. Nevěděla jsem si rady. Na internetu jsem si četla, že se tato antikoncepce snad předepisuje na vážné akné což jsem nikdy neměla. Začala jsem edy po půl roce neužívání opět užívat antikoncepci MIstra, která měla být údajně na zlepšení pleti. Po pár měsících se pleť zklidnila, ale bolela mě zní prsa a tak jsem pešla na Sylviane, která už na pleť prý podle lékaře není. Jsem ted v pohodě, ale mám strach, e i když tato anti. na plet není, taky že pokud ji vysadím bude to stejná hrůza jako po Vrey. Co myslíte vy?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vreya je skutečně nejsilnější antikoncepce s antiandrogenním účinkem, tedy největším efektem na pleť. I současně užívaná Sylviane tento účinek má, ale slabší. Předpovědět, zda se po vysazení problém bude opakovat samozřejmě stoprocentně nelze, zřejmě asi ano. Problémy s pletí lze ale řešit též u kožního lékaře, zejména v případě, kdy hormonální antikoncepci nechcete či nepotřebujete.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: