Vysazeni antidepresiv

Dobry den, neco pres rok jsem brala AD cipralex a behem tohoto roku jsem pribrala 11kg a presto, ze si zakladam na zdravem jidle a pohybu, vaha stale rychle roste. Tak jsem AD vysadila a to ze dne na den. Je to uz tyden a kupodivu se citim velmi dobre a nepozoruji zadne nasledky. Proto bych se chtela zeptat, za jak dlouho se mohou tyto nasledky projevit, popripade za jak dlouho mohou AD prestat ovlivnovat narust vahy. Moc dekuji za odpoved a preji hezky den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Nikol. Nárůst hmotnosti, který popisujete, je poměrně značný a je sporné, zda jej lze svádět jen na nežádoucí účinek léků. Vysadit antidepresivum náhle nebylo rozumné, je dobře, že jste neměla žádné potíže. Týden po vysazení je již v těle jen zanedbatelné množství léčiva. Více k věci těžko říci, bylo by potřeba vědět, pro jaký stav Vám byly léky nasazeny - k úvaze o tom, jaké je riziko návratu vážnějších psychických potíží. Doporučuji o vysazeni informovat příslušného ošetřujícího lékaře a probrat s ním i otázku hmotnosti.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: