Vysazení antidepresiv

Chtěla bych se Vás zeptat, trpil tinnitem 2, 5 let. Na tinnitus mi doposud zabíralo okysličování ozonoterapii u jednoho lékaře, nitrožilně. Tinnitus se mi vždy utlumil, aspoň na měsíc až dva. V poslední době ale už jen na dva týdny, a tak jsem nasadila antidepresiva. Po té jsem šla při antidepresivech na ozonoterapii znovu, a tinnitus se mi extrémně zhoršil. Nevím, jestli je kombinace okysličování s antidepresiva dobrá, tak uvažuji vysazení antidepresiv. Beru citalec 5 dní. Zvýšenou hladinu hemoglobinu budu mít asi měsíc, a tak bude docházet po celý měsíc k velkému okysličení. Můžu antidepresiva vysadit že dne na den po 5 dnech? Můžete mi poradit? Dekuji

Odpověď odborníka:

Darino, o změně či vysazení antidepresiv obecně (neuvádíte přesně o jaké antidepresívum se jedná) by měl vždy rozhodovat indikující lékař, psychiatr, VPL, který Vám léky předepsal. Obecně platí určitá pravidla, zejména postupné vysazování antidepresiv v průběhu několika týdnů jako prevence re-bound fenoménu (zhoršení původních příznaků) z náhlého vysazení. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: