Vysazení antidepresiv

Chtěla jsem se zeptat, již 9dní neberu antidepresiva sertralin 50mg . Mohu mít nějaké abstineční příznaky? Zatim nic, myslím. Možná trochu malátnost, ale nevím, nebyla jsem od té doby venku, mám z toho strach kamkoliv jít. Také někdy depersonalizace ale to jsem měla i když jsem ty prášky brala.

Odpověď odborníka:

Milá Adé- vážím si Vaší důvěry, ale jako lékařka Vaše jednání bohužel nemohu pochválit. Sertralin Vám byl nasazen a předepisován někým, kdo s Vámi pracoval, snažil se Vám pomoci. Pokud jste se rozhodla přestat lék užívat, ať již z jakéhokoliv důvodu, bylo namístě tento krok s ošetřujícím psychiatrem čí praktickým lékařem prodiskutovat. Vztah lékaře a pacienta by měl fungovat na principu vzájemné úcty, zodpovědnosti, důvěry.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x