Vysazení antidepresiv

Chtěla jsem se zeptat, již 9dní neberu antidepresiva sertralin 50mg . Mohu mít nějaké abstineční příznaky? Zatim nic, myslím. Možná trochu malátnost, ale nevím, nebyla jsem od té doby venku, mám z toho strach kamkoliv jít. Také někdy depersonalizace ale to jsem měla i když jsem ty prášky brala. Antidepresiva jsem brát si myslím ani neměla, první den jsem přišla s úzkostí a za 5minut mi předepsala tyto léky. Je to už skoro dva roky. Myslím že problémy se mi tím akorát zhoršily.

Odpověď odborníka:

Mohou se objevit tzv příznaky z vysazení, pokud jste vysadila antidepresíva náhle. Je potřeba minimálně 4 týdny snižovat postupně dávku právě proto, aby se případné abstinenčí příznaky /tzv. syndrom z vysazení/, eliminovaly.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: