Vysazení antidepresiva

5 měsíců jsem brala na deprese ráno Sertivan 100 mg a večer Mirtazapin 30 mg. Teď mi bylo lékařem doporučeno snížit Sertivan na 50 mg a Mirtazapin ponechat 30 mg. Tak jsem 3 dny brala 75 mg Sertivanu a nyní již 3. den jen 50 mg Sertivanu a večer Mirtazapin. První čtyři dny jsem se cítila bez problémů, ale pátý den jsem měla zvýšenou teplotu 37, 1 a dnes, 6. den - již 37, 4, bolí mě hlava a celé tělo. Je možné, že jde o příznaky spojené s vysazováním Sertivanu? Za jak dlouho se můj stav zlepší? Neměla bych se vrátit na 75 mg a Sertivan snižovat pomaleji? Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Petro, nyní je mi Váš dotaz jasnější. Pokud jste kombinaci sertivan+mirtazapin užívala pět měsíců a neměla jste žádné příznaky úzkosti, a dohodla jste se se svým lékařem, že postupně začnete vysazovat sertivan, pak je to správná cesta. Příčinou Vašich teplot a bolestí může být současně probíhající viroza, ale pokud se Vám po užití Brufenu nebo Paralenu neuleví a teplota neklesne, spíše bych se vrátila na původní medikaci a ještě vytrvala v léčbě, jelikož to mohou být známky nestability neurovegetat. systému a rovnováhy ještě nebylo zcela po pěti měsících dosaženo. Konzultujte svůj stav se svým lékařem.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x