Vysazení antikoncecpce ze zdrav.důvodů

Dobrý Den chtěla bych se Vás prosím zeptat.Budu vysazovat HAK Minisiston. Moje gyn. mi to poradila.Chtěla jsem po ní nějáké testy zda je vše v pořádku , jako krev atd,ale odmítla, tvoří se mi modřiny a není mi vůbec po anikoncepci dobře nemůžu jí prostě brát.únava.Chci se zeptat kdybych měla za týden pohlavní styk ,16-18,3 pak bych brala další týden 18-24,3 antikoncepci potom 7denní pauza.25-31,3 Je tam riziko otěhotnění? Nebo mám radějí už abstinovat teĎ od1 dubna čili to by byl 8 den už užívat nebudu a vysadím.Četla jsem že přežijí spermie v pochvě týden,umývám se lactacydem , který mi zajištuje kyselé prostředí a to právě nemají spermie rády.Nebo aspoň poradit co mám dělat a jak se jinak chránit.Lékařka mi řekla vysaďtě a uvidítě.Hodně mi antikoncepce ublížila a ničí mě , mám i vysoký cholestelor astma,a každá 7 denní pauza mě ničí trápí mě PMS dva či týden před menses a týden po šilené.Hak beru cca 2 roky.Antikoncepci zatím budu brát od dneška do 31.3 doberu platíčko a pak vysadím po 7 denní pauze.Mezitím co budu brát bych měla pohl.styk, nebo raději už abstinovat.??

Odpověď odborníka:

Dotaz nechápu ,budete vysazovat antikoncepci, to znamená, že budete chráněna v tom cyklu,ve kterém budete užívat antikoncepce ta se bere vždy celé platíčko a ne jen týden jak píšete ,v dalším chráněna nebudete , používejte jinou ochranu například kondom ,spermicidní krém a podobně poraďte se v vaší lékařkou

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Jak dlouho trvá účinek lokálních steroidů v léčbě příznaků alergické rýmy?
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická rýma u dětí
Články: Alergická rýma u dětí
Alergie na pyly u dětí je...
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Bude nervový růstový faktor nadějí pro lidi s infarktem?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: