Vysazeni antikoncepce

Dobrý den paní doktorko, je mi 26 let a již přes rok nemám žádného přítele ani pohlavní styk. Proto jsem začala uvažovat o tom, že bych antikoncepci vysadila. Když jsem se ptala svého gynekologa, tak mi řekl, že pokud hodlám vysadit na jeden měsíc, tak je to bezvýznamné, pokud to vysadím na více jak půl roku, už to význam má. Chtěla jsem se zeptat na Váš názor. Co mi to může přinést jak pozitivního tak negativního. A zda dojde skutečně k nějakému pročištění organismu a do budoucna k větší pravděpodobnosti otěhotnění nebo to na to némá žádný vliv. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš gynekolog má pravdu, nevysazovala bych antikoncepci na krátkou dobu, opravdu smysl má minimálně půl rok, lépe rok. Nastartuje se Váš cyklus, může být nepravidelný, s antikoncepcí je pravidelnost. Pokud začnete brát opět antikoncepci, budoubzpět veškerá počáteční rizika, která nyní máte nízká. Osobně bych to nevysazovala.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: