Vysazení antikoncepce

Dobrý den pane doktore, beru antikoncepci už třetí rok. Vzhledem k tomu, že momentálně nemám partnera a antikoncepci jsem brala, protože mi bylo vždy špatně, když jsem měla menstruaci. Jde o to že máma si myslí, že je zbytečné brát antokoncepci, když nikoho nemám. Chce abych ji vysadila a až najdu partnera, tak ji zase můžu brát. Já proti tomu nic nemám, ale mám strach protože jsem slyšela, že když vysadíte prášky a neotěhotníte do půl roku. Pak je ryziko, že žena kvůli tomu muže být neplodná. A tak se chci zeptat jestli je to pravda a jestli můžu prášky vysadit?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ohledně otěhotnění do 6měsíců po antikoncepci - to je mýtus, není pravda. Na druhou stranu se po vysazení antikoncepce vrátí všechny bolesti a nepříjemnosti spojené s menstruací, a pokud budete chtít HAK znovu nasadit, opět budete mít vysoká rizika trombozy. Nyní po třech letech máte riziko trombozy minimální. Pokud vysadíte i na měsíc, máte riziko vysoké.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: