Vysazení antikoncepce

Dobrý den,od roku 2007 jsem docházela na inj.antikoncepci depo-provera v letošním roce jsem měla poslední injekci v červenci 2011.1.11 jsem byla na operaci laparoskopie+histerskopie a byl mi odebrán tukový nádorek 2x2cm a odstraněny srůsty z jizvy po císařském řezu a hned 14.11 se dostavila menzes,která trvala 5 dní,po třech dnech zase slabší krvácení a špinění,které trvalo asi 14 dní.Podle ultrazvuku jsem vpořádku,ale mám sníženou děložní sliznici.Další menzes se už nedostavila.Mám navštívit lékaře nebo ještě počkat a kdy se všechno vrátí do normálu?Můžou třeba pomoct nějaké vitamíny nebo potravinové doplnky?Děkuji Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino, vitaminové přípravky ani potravinové doplňky menstruační cyklus neupraví. Po ukončení užívání antikoncepce Depo-Provera je návrat pravidelného menstruačního cyklu individuální a často dlouhodobou záležitostí. Pokud s jistotou vyloučíte těhotenství, k lékaři spěchat nemusíte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: