Vysazení antikoncepce

Dobrý den, deset let jsem brala antikoncepci. V září jsem jí vysadila s tím, že se s přítelem budeme chránit jiným způsobem, ale výrazně se mi zhoršila pleť, takže jsem jí po šesti měsících začala brát znovu. V létě se chceme začít snažit o miminko, takže bych jí po pěti měsících užívání opět vysadila. Mohu otěhotnět, pokud takto krátkodobě střídám užívání a neužívání pilulek (Jeannine)? Resp. nepůsobí to nějaké zdravotní kompilace? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nebudete střídat užívání a neužívání antikoncepce častěji, nijaké zdravotní potíže si nepřivodíte. Otěhotnění je možné v podstatě kdykoliv kdy antikoncepci neužíváte, tedy i hned po jejím vysazení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Vyrážka Popisem Vam cely moj problem. Zacalo to asi pred mesiacom. Boli sme na...
  • Steatosa jater Dobrý pane(í) doktorko(e), obracím se na Vás s dotazem ohledně...
  • Naražená žebra Před třemi týdny jsem si narazila žebra. Byla jsem u lékaře a na...
  • Pilulka proti početí Stala se mi taková věc. Jsem s přítelem ve Francii a při...
  • Naražená žebra Je to deset dní co jsem spadl asi tak z metru na novodurovou...
  • Kousnutí nutrií Dcera krmila nutrie v rybníku a jedna ji kousla do prstu. Ranka...
 
Naposledy čtené: