Vysazení antikoncepce

Dobrý den, rozhodla jsem se vysadit antikoncepci a nahradit ji nehormonální (kondom, Pharmatex). Dobrala jsem platíčko, udělala jako vždy 7denní pauzu, po které už jsem nechtěla začít znovu brát. V té 7denní pauze (krátká menstruace) jsem měla ničím dalším nechráněný sex, protože jsem počítala, že jsem stále chráněná. Teď nevím, jestli jsem neudělala chybu a jestli jsem byla opravdu chráněná, i když už jsem po sedmi dnech nezačala znovu brát?? Kondomem jsem se začala chránit právě až po těch sedmi dnech (jako by místo nasazení dalšího platíčka). Nechtěla bych riskovat těhotenství.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chráněná byste měla být. Pokud jste brala antikoncepci pravidelně, neměl by být problém. Ovulační cyklus nastoupí až nyní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Brání antikoncepce | Od: Nela | 10.9.2016 00:52
Dobrý den,

prosím o radu, jak mám dále
postupovat. Brala jsem antikoncepci,
jenže jsem si dopředu nezařídila recept
na vyzvednutí antikoncepce, a tak jsem
v užívàní nemohla pokračovat. Po 7
denní pauze jsem tedy nezačala brát
antikoncepci mám " pauzu" čekám na
dostavení menstruace, abych mohla
dále od prvního dne začít užívat
antikoncepci, jenže už mám 5 dnů
zpoždění. Kdy prosím začít s užíváním
antikoncepce? Na diskuzi jsem četla,
že mohu čekat i 3 měsíce. Děkuji
predem za odpověď.
reagovat
re:Brání antikoncepce | Od: uLékaře.cz | 10.9.2016 10:13
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
Vitamin D: důležitý pro srdce a imunitu
Články: Vitamin D: důležitý pro srdce a imunitu
Když se řekne vitamin D...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Články: Léčba zrychleného tepu musí začít pravdivým dialogem
Zvýšená tepová frekvence...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: