Vysazeni antikoncepce

Dobry den. Jiz pres vice nez 3 roky pouzivam antikoncepcni naplasti Evra. Jsem s nemi velmi spokojena. Predtim jsem je taky pouzivala, ale po vysazeni jsem nedostala mesicky i 4 mesice, takze jsem je znova zacla pouzivat. Ted jiz nemam pritele asi pul roku, takze ani nemam pohlavni styk, proto jsem se rozhodla vysadit Evru. Taky v poslednich 3 mesicich jsem zacala velmi moc spinit (nikdy predtim jsem nemela vytoky), i s bolestmi, az me to dohnalo k lekarce, ktera z testu zjistila (z moci, jak se to zde v UK dela), ze mi nic neni. Bohuzel to slo dal, ale ted uz je to lepsi. Ten prvni mesic jsem to mela silene huste, skoro cerne s trochou krve. Muj dotaz spociva v tom, ze je mi 28 let, mesicky mam od svych 15 let nepravidelne, i po vysazeni, takze mam veliky strach, ze to vysadim a zas budu cekat vecne, kdy mesicky dostanu. Nebojim se, ze priberu, ani ze se mi plet zhorsi, toto myslim plati jen u prasku a ne naplasti, co myslite? Takze moje otazka zni, je lepsi vysadit, kdyz nemam pohlavni styk, nebo zustat u Evry. Nijak mi neprekazi, krom toho ze naplast je velka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na Vás. Jestli chcete užívat antikoncepci, tak ji užívejte, budete mít pravidelný cyklus. Pokud nechcete užívat, tak ji vysaďte, cyklus budete mít nepravidelný jako před antikoncepcí. Potíže po vysazení jsou celkem normální, tělo se dává dohromady po antikoncepci až půl roku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x