Vysazení antikoncepce

Dobrý Den ano já vím , že musím dobrat platíčko to budu brát 3 týdny , beru pilulky od 4.3. a budu je brát áž do 24.3 potom 25.3-31.3 budu mít 7 denní pauzu. od 1 dubna čili jako 8 den už nebudu užívat a přestanu HAK brat.Chci se zeptat pokud bych měla pohlavní styk behěm právě té doby co užívám HAK 4.3-24.3.Tak mám se obávat , po 7 denní pauze něčeho? Chci se zeptat jestli přežijí třeba v pochvě spermie déle jak týden?Nebo radeji mám abstinovat.V 7denní pauze mě také HAK chrání .Je možné , že by se pokud by tam nějáká spermie byla vyplavila s krví??Nebo jak dlouho před vysazení HAK mám abstinovat?Vím ,že jakmile vysadím.Musím se chránit jinak.Jde o to , že mám strach , že budu mít pohlavní styk,za týden 7 denní pauzu a potom vysadím a nějáká tam zůstane...

Odpověď odborníka:

Délka přežití spermií není delší než 7 dní,abstinovat nemusíte. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: