Vysazeni antikoncepce

Dobry večer, chci se jen zeptat, užívám HA Mercilon, po menstruační pauze jsem si měla vzít v pátek prášek, ale bohužel si ho budu moct vzít az za týden v patek( gynekolog onemocněl- nemám recept) jsou zde nejaka rizika? Jak otěhotnění či to ze telo najednou na týden nebude dostávat pravidelne hormony? Děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zcela jistě nejste nyní chráněna před otěhotněním. To nebudete ani až začnete užívat antikoncepční tablety s týdenním zpožděním. Mohla byste tedy nechat užívání antikoncepčních tablet až na další cyklus. Nyní se chraňte kondomem nebo jinak.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: