Vysazení antikoncepce

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem ohledně vysazení antikoncepce. Asi 3 roky jsem užívala antikoncepci - asi 1,5 roku Chloe a poté jsem na dalšího 1,5 roku přešla na Evru, protože tabletkám jsem příliš nedůvěřovala. Po rozchodu s přítelem jsem se rozhodla Evru vysadit a začít brát Stodette, jen proto, abych si udržela cyklus. Evru jsem vysadila minulý týden, poté přišla 7-denní pauza, během které se dostavila menstruace a v sobotu už jsem místo náplasti vzala pilulku. Došla jsem ale k závěru, že bych antikoncepci raději však vysadila úplně - bylo by možné přestat brát pilulky okamžitě aniž bych čekala do konce cyklu (vzala jsem zatím 3)? Zároveň se ale bojím, co mi vysazení antikoncepce může způsobit (např. abych neměla dlouho rozhozený cyklus a další problémy). Myslíte, že je to možné? A pokud bych dlouho po vysazení antikoncepce neměla menstruaci, je možné začít antikoncepci brát, i kdyby se menstruace nedostavila? A ještě bych se ráda zeptala - poslední pohl. styk byl 22.5. (ještě když jsem užívala Evru, poslední náplast jsem odlepila 6.7.) a od té doby jsem měla 2krát menstruaci, jestli je možné, abych po vysazení Stodette po těch 3 pilulkách otěhotněla? Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysadit antikoncepci můžete. Po vysazení je možné, že se objeví špinění či slabé krvácení v následujících dnech. Ihned ztratíte ochranu před otěhotněním. Pokud však plánujete v brzké budoucnosti antikoncepci znovu užívat, nemá nyní její vysazení žádný smysl.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
vynechani antikoncepce | Od: Jesika | 8.5.2016 21:09
Dobry den pane doktore,
Chteli bysme s pritelem miminko beru antikoncepci
bonadea a ted ve st 11.5 beru posledni prasek pak mam
sedmidenni pauzu a pak bych mela 19.5 zacit brat znova
prasky s pritelem se chystame na dovcu a tam se chcem
pokusit o miminko v cernu chci se zeptat muzu nacist
dalsi plato a treba az vyjedem prestat prasky uzivat ?
Nebo mam pockat a dobrat prasky? Dekuji
reagovat
re:vynechani antikoncepce | Od: uLékaře.cz | 13.5.2016 09:36
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: