Vysazení antikoncepce

Dobrý den, od roku 2008 beru antikoncepci. Nyní jsem delší dobu bez partnera a nevím, zda bych neměla antikoncepci vysadit. Chtěla bych se však zeptat, když jsem začínala brát antikoncepci, měla jsem problémy s menstruací (brala jsem Proveru atd.) a doktorka mi říkala, že mám polycystické vaječníky. Chtěla bych se tedy zeptat, zda doporučujete antikoncepci v tomto případě vysadit a zda je pravda, že po vysazení může člověk hodně přibrat..? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po vysazení se nepřibírá, ale pokud máte diagnozu polycystických vaječníků, můžete mít nepravidelný cyklus. Na vašem místě jste li bez partnera bych vysadil a znovu nasadil teprve tehdy,když by byla menses nepravidelná.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: