Vysazení antikoncepce

Je mi 20 a již skoro tři roky beru HA Minervu, kterou jsem začala brát v 17, kvůli akné, které v té době ale již nebylo nikterak drastické a po antikoncepci se stejně nesrovnalo úplně, ale v současnosti mi jí můj gynekolog vyměnil s tím, že obsahuje moc hormonů a tak jsem zapátrala na internetu a dočetla se, že je při dlouhodobém užívání dokonce škodlivá,...můj gynekolog mi jí vyměnil za nízkohormonovou antikoncepci, ale já uvažuji o tom, že antikoncepci raději nadobro vysadím, ale mám velké obavy, že se mi vrátí akné a to v mnohem horším stavu než bylo původně jak popisují některé uživatelky co jí již vysadili. Proto bych se chtěla zeptat, zda by nebylo lepším řešením postupně přecházet na slabší antikoncepce a tak snižovat množství hormonů v těle a až poté ji vysadit. A pokud ne, tak prosím o radu jak případné nežádoucí projevy po vysazení co nejvíce snížit. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Současná antikoncepce je nízkohormonální téměř všechna,přechod na slabší preparáty je zbytečný. Pokud ji vysadíte, počítejte s tím, že se akné ,ůže výrazně zhoršit, ale také může zmizet. Potíže s akné dále řešte s dermatologem.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: