Vysazení antikoncepce

Vážený pane doktore, už cca dva roky trpím zhoršení atopického ekzému. Minulý měsíc jsem vysadila antikoncepci a ekzém jakoby zázračně zmizel - kůže na rukou sílila a zdálo se, že bude vše ok. Po měsíční pauze jsem se k antikoncepci vrátila a zhoršení se vrátilo také - kůže na rukou je v určitých místech opět slabší a mám opět i zarudlá místa na obličeji. K jiným změnám v mém životě nedošlo - stále stejné bydlení, práce apod. Mohu tedy považovat kauzalitu za pravou? A jelikož antikoncepci beru zatím 7 dní - je možné přestat ji užívat hned, nebo by bylo lépe dobrat jedno platíčko? Beru antikoncepci Minerva, již cca 8 let. Děkuji za odpověď. S pozdravem, Slávka

Odpověď odborníka:

Doberte nasazení platíčko, jinak by jste začala nepravidelně krvácet, a kauzalitě by jste se měla poradit ještě s kožním lékařem. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: