Vysazení antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se Vás na něco zeptat. Začala jsem užívat antikocepci Esete a je tomu teprve 14 dní - je to jen na zkoušku, jestli mi to odpomůže od bolestivého styku a také velmi bolestivých měsíčků, které nejsou předvídatelné (jde o to, že třeba jednou za půl roku mě chytnou při prvním dni šílené bolesti, zvracení, omdlévání, ztuhlost a křeč končetin, které odezní tak do 1 až 2 hodin. Jinak měsíčky mám pravidelně na den plus mínus přesný). Můj dotaz směřuji na to, jestli by byl problém vysadit HA už nyní jen po 14 dnech? Důvodem je nepříjemná nevolnost od žaludku a také nyní mě začali hodně bolet a tíhnout nohy. Na dotek jsou teplé a také mám víc naběhlé žíly než normálně. Je to hodně nepříjemný, nemůžu ani kvůli tomu spát. Co by jste mi doporučil? Bude problém prášky vysadit? Nikdy dřív jsem antikoncepci neužívala, po pravdě jsem o ni nikdy nestála, ale chtěla jsem to zkusit - až tam vás dovede zoufalost, ale co se týče bolestivé menstruace, zkusila bych to přírodní cestou. Předem děkuji za Váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Navštivte svého lékaře. Žilní trombóza je jednou z nejnebezpečnějších kompikací při užívání hormonální antikoncepce.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: