Vysazení antikoncepce

Dobrý den, nedávno jsem se dozvěděla od kamarádky, že jí její doktor řekl, že třeba i krátkodobé vysazení antikoncepčních pilulek je pro tělo prospěšné. Mně užívání antikoncepce doprovází zhoršení psychického stavu a přecitlivělost a popravdě řečeno o vysazení hodně uvažuji. Moje doktorka mi ale nebyla schopná potvrdit výhody vysazení, ani mi nesdělila zápory. Má tedy "přestávka" v užívání dobrý vliv nebo je lepší vysadit je úplně? A jaké následky bych mohla očekávat? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pavlo. Vysazení antikoncepce žádný léčivý ani očistný vliv na tělo nemá. Na druhou stranu Vámi popisované změny nálady jsou někdy u uživatelek hormonální antikoncepce popisovány. Pokud je žena s antikonpcepcí spokojena a chce ji, netřeba dělat přestávky. Pokud se v souvislosti s užíváním objeví nějaké vedlejší učinky, je dobré se poradit se svým gynekologem o jiných možnostech.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: