Vysazení antikoncepce a cysty

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně vysazení antikoncopce, kterou už beru 5 let, kdy jsem ji zacla v 17 letech užívat kvůli cystám, které se mi tvořily a způsobovaly takovou bolest, že jsem často i omdlívala z té bolesti a doktoři to nechtěli řešit laparoskopicky, že jsem mladá a tudíž mi předepsali antikoncepci. Jenže poslední tak dva až tři měsíce nemám vůbec chuť na sex (což partner není moc nadšen) a jsem hrozně náladová a chce se mi spíš brečet a do ničeho nemám chut, tak jsem si říkala, že bych zkusila antikoncepci vysadit, jestli bych na tom byla líp a vrátila se mi znovu chuť na sex i do života, ale obávám se, že se mi začnou tvořit cysty a začnu prožívat znova ty bolesti. Byla by nějaká jiná možnost jak se cystám vyvarovat než pomocí antikoncepce? Nebo mám zkusit jinou antikoncepci? Po celou dobu užívám jangee 0,03mg, ale zase už další hormony užívat nechci. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antikoncepce může libido snižovat,asi nejlepší cesta je zkusmo ji vysadit resp používat jinou metodu ochrany a provést kontrolu ultrazvukem zda skutečně dojde k tvorbě cyst. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: