Vysazení antikoncepce a menzes

Dobrý den pane Sládečku. Minulý měsíc, před cca 5ti týdny jsem vysadila po 5ti letech antikoncepci, protože jsem po ni velmi tloustla... tak jsme se domluvili s lékařkou, že je mám vysadit a za tři měsíce přijít na kontrolu. Vysadila jsem je a měla jsem minulé pondělí - tak jako každý měsíc po dobu pěti let, po 28 dnech od poslední menstr. - dostat menstruaci, ale je to již 36. den stále nic. Od minulého pondělí, kdy měl menzes standardně začít, mám poměrně silné husté výtoky bělavé barvy a křeče v kříži i bolest břicha, tak, jak to mívám obvykle při menstruování. Má lékařka má nyní tři týdny dovolené. Prosím vás o radu. Může se jednat o otěhotnění? Ale s přítelem jsme vždy při sexu použili kondom, takže to se snad stát nemohlo! O co by se mohlo jednat? Je normální takové zpoždění? Děkuji Vám. L.J.

Odpověď odborníka:

Jsou 2 možnosti ,po vysazení antikoncepce může trval nějakou dobu než naskočí pravidlený cyklus,ale ani gravidita není vyloučena, udělejte si pro jistotu gravitest,výtok s tím nesouvisí,ten bude potřebovat další vyšetření gynekologem.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: