Vysazení antikoncepce a prášky na srovnání menstruace

Dobrý den, užívám antikoncepci myslím 2 roky a 10 měsíců a přemýšlím o vysazení. Jeden důvod je, že vím, že to "škodí" mému zdraví a druhý, že se s přítelem vídám jen o víkendech, tak by stačila ochrana přes kondomy a nemusím brát antikoncepci. Bohužel to má ale háček, a to ten, že nechci, aby se mi rozházela menstruace, jsem zvyklá na to, že to dostávám v určitý den. Moje příbuzná, které ještě nebylo 15 let, dostala od lékaře nějaké léky na srovnání menstruace a její máma říkala, že to antikoncepce není, že jí to má jen srovnat menses. Tak se chci zeptat, jestli takové prášky jsou, nebo to je antikoncepce..? Kdyby takové prášky byly, tak asi antikoncepci ihned vysadím. Ještě jsem přemýšlela o tělísku, ale slyšela jsem, že to se doporučuje ženám po porodu, tak se mi do něj moc nechce jít. Děkuji za odpověď, hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, "prášky na srovnání menstruace" existují a skutečně to není antikoncepce, ale nic tím nevyřešíte - jelikož jsou to také hormony ) jen jiná skladba... pokud skutečně chcete vysadit antikoncepci je potřeba počítat, že vaše tělo najede na přirozený cyklus menstruace, který nemusí být úplně přesný jako dosud.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x