Vysazení antikoncepce a štítná žláza

Dobrý den, již 3 roky se léčím s hyperfunkcí štítné žlázy (beru na střídačku Letrox 50 a Letrox 75). Před měsícem (19.6.) jsem vysadila antikoncepci, ale od té doby jsem hodně unavená. MS jsem měla 27.6., a od té doby jsem jen lehce špinila 3 dny (23.7-25.7.). Je možné, že vysazení HA může rozhodit štítnou žlázu? Případně může to mít vliv na otěhotnění? Zkoušela jsem si dělat těhotenský test, ale ten je negatiní.Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vysazení antikoncepce může mít částečně vliv na první cykly,ale ne na fci štítné žlázy,byla by vhodná její kontrola a případná úprava dávky léků, otěhotnění po vysazení antikoncepce samozřejmě možné je. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x