Vysazení antikoncepce a štítná žláza

Dobrý den, mám od dětství sníženou funkcí stitne žlázy a chci po 6 letech vysadit hormonální antikoncepci z důvodu možné souvislosti antikoncepce a vyššího krevního tlaku. Muže Mít vysazení nějaký dopad na moje onemocněni stitne zlazy? Nerada bych si změnou hormonů přihoršíla. Také se chci zeptat na možny dopad na váhu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud užíváte hormony štítné žlázy, po vysazení antikoncepce může dojít k tomu, že budete potřebovat mírně menší dávku (zlepší se totiž jejich vstřebávání). Na Vaší hmotnost by to negativní vliv mít nemělo. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: