Vysazení antikoncepce lunafem

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, v prosinci minulého roku jsem po bezmála třech a půl letech vysadila antikoncepci Lunafem s tím, že už jej dál neplánuji užívat. Náhoda tomu chtěla a já si našla přítele se kterým plnohodnotně sexuálně žiji už přes půl roku, jak už jsem podotkla antikoncepci nepoužívám, a nepoužíváme ani jiné ochrany. Ráda bych se zeptala zda li je možné aby po ukončení užívání antikoncepce ,,plnila svůj účel" ještě minimálně půl roku, a nebo zda li se s tím už obrátit na svého lékaře z obavy možné neplodnosti. předem Vám děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po půlroce nemůžete mluvit ještě o neplodnosti, stejně tak se zde již nejedná o dobíhající účinek antikoncepce. Pokud se o otěhotnění snažíte, na lékaře se obraťte případně po roce neúspěšné snahy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: