Vysazení antikoncepce pouze na 3 měsíce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda hodně vadí, když bych vysadila hormonální antikoncepci na 3 měsíce, kterou jsem asi třičtvrtě roku brala a po těchto třech měsících se k ní opět vrátila? Jde mi o to, zda to může mít nějaké nepříznivé dopady na tělo (teď uplně neberu dopady, jako objevení akné, ztloustnutí apod.)? Plánuji jít na testy na endokrinologii, kde je vyžadováno alespoň tři měsíce prášky nebrat, jinak bych je totiž jen tak nevysazovala. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, vysazení na krátkou dobu je rizikové z hlediska trombozy, ale pokud je to nutné pro vyšetření, je třeba to udělat. Jistě se poraďte na endokrinologii, zda je vysazení opravdu nutné.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: