Vysazení antikoncepce stodette

Dobrý den, chci po 6 letech vysadit antikoncepci Stodette. Vím, že každe tělo reaguje jinak, ale chtěla bych znát zkušenost odborníka na možne problémy po vysazení. Když jsem ha začala brát, přibrala jsem, zvysil se mi krevní tlak, byla jsem unavenejsi, naladovejsi. Jedinou výhodou bylo , že tělo melo více železa. Je pravděpodobně, že se po vysazení antikoncepce vyse zminene ještě zhorší nebo naopak zlepší na stav, který byl před užívaní antikoncepce? Např. Když člověk po nasazení ha ztloustne, ceka ho po vysazení spíše hubnutí nebo naopak další tloustnutí? Chci přestat s užívaním predevším kvůli vyššímu krevnímu tlaku. Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Zvýšení krevního tlaku a i třeba nárůst hmotnosti jsou všechno popisované možné vedlejší účinky hormonální antikoncepce. Předpovádat, zda se vše navrátí do normálu je samozřejmě velmi obtížné nebylo by správné toto tvrdit. Na druhou stranu, pokud Vám nasazení hormonální antikoncepce zvýšilo krevní tlak, je rozhodně správné najít jiné řešení.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x