Vysazení betahistinu

Dobrý den, po necelém roce užívání betahistinu, kdy u mě nemá žádný významný efekt na tinnitus, bych ho ráda vysadila. Brala jsem 24mg dvakrát denně, teď asi dva měsíce jen 16mg a teď pár dní už jen jeden denně.Je to tak správně? A nemůže mým uším nějak uškodit,že jsem betahistin docela dlouho brala, a teď ho vysadím? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, betahistin je v léčbě tinnitu lékem podpůrným a pokud u Vás nepřinesl žádný efekt, není problém jej zcela vysadit. Přehodnocení efektu medikace a určení dalšího postupu je nicméně úkolem lékaře, u kterého jste pro tinnitus v péči, takže s nejasnostmi se obracejte především na něj.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: