Vysazení cipralexu

Dobry den p. dr. Rad bych se vas zeptal na vysazovani Cipralexu 10 z davky 1-0-0 - co nejpozvolnejsi vysazovani, ktery ma jeste smysl. Jde mi jen o informaci, nic se nechystam vysazovat, ale do budoucna bych rad vedel... A jeste druhou vec, kterou jsem se zapomnel zeptat meho p. dr. Je nejaky problem uzivat Cipralex na noc misto rana? Dekuji za informace.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jiří, vysazování léku je individuální a nelze tedy říci, že existuje nějaký univerzální postup. Většinou se pokračuje poloviční dávkou po dobu 2-3 týdnů a pak se podávání léků ukončí. ale může se praktikovat také jinak. Escitalopram v přípravku Cipralex obsažený mívá spíše povzbudivé, než tlumivé účinky, proto se vždy na začátek doporučuje ranní užívání. Jinak je o jedno, když Vám to nezkazí spánek, můžete jej brát, kdy chcete – „drží“ více než 24 hodin a to je podstatné.

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: