Vysazení depakine

Chtěla bych se zeptat, zda je bezpečné vysadit mé dceři ( 15 let/ 178cm/ 62kg, profesionálně sportuje) Depakine Chrono 300mg. Užívá 150 mg/denně. V 7 letech měla 2 záchvaty. Od té doby užívá od 450 mg do nynější dávky a žádné problémy doposud již neměla, EEG, krev, prav. absolvujeme. EEG lehce zakřivené ve spánkovém sektoru. Lékařka navrhuje ukončit léčbu. Chtěla bych znát i jiný názor. Děkuji Dana

Odpověď odborníka:

O tom, kdy je možné vysadit antiepileptika rozhoduje pouze neurolog- epileptolog, který vaši dceru velmi dobře zná. Je-li člověk několik let bez záchvatu a také dle nálezu na EEG se neurolog může rozhodnout pro postupné vysazení antiepileptik, které trvá dlouho a častěji se při něm kontroluje EEG i pacient. Jelikož vaši dceru neznám, nemohu vám poskytnout konkrétnější odpověď. přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: