Vysazení euthyroxu 50

Dobrý den, rada bych se zeptala ohledně vysazení Euthyroxu 50. Pri poslednich odberech jsem mela hodnoty: FT4 11.7, TSH 1.244. Citim se vyborne, zadne problemy nemam. Euthyrox nyni uzivam necele dva roky. I pi doktorka se zminila, ze bychom mohly lecbu vysadit. Pokud tak chci ucinit jiz nyni sama, mohu se zeptat, zda je to pri techto hodnotach mozne? Nechci brat leky zbytecne. Citim se vyborne, zadne problemy nemam. Pokud mohu vysadit, jakym způsobem? Postupne ubirat davky? Nebo vysadit ze dne na den? Predem moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě zvažování vysazování léčby je důležité, proč se nasazovala. Např. v případě autoimunitních zánětů je někdy léčba nutná i doživotně. V případě vstupní poruchy funkce bych dávku snižovala postupně a podle vývoje hormonálních hladin bych event. Euthyrox vysadila. Pokud se lék nasazoval např. k ovlivnění velikosti žlázy, či uzlů, nebo na překlenutí těhotenství, je možné zkusit vysadit Euthyrox najednou. I v tomto případě bych ale indikovala ještě nejakou dobu sledování, jak se bude bez léčby stav vyvíjet. Velmi opatrně bych postupovala i v případě, že byste plánovala těhotenství. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x