Vysazení ha

Dobrý den, po 12 letech jsem vysadila antikoncepci Minisiston. S přítelem uvažujeme o miminku a přišlo mi zbytečné už HA brát. Doktor mi řekl že mám počkat 28 dní + 14 dní a pokud se měsíčky nedostaví, tak dojít na injekci - vyvolat měsíčky. Zatím je to 33.den, ale už týden mám bolesti v podbřišku, píchá to, bolí to, příznaky jaké jsem mívala před menstruací při antikoncepci, ale pořád nic a trvá to už týden, většinou mě břicho bolelo dva dny. Prostě pocit jako bych to měla dostat ale pořád nic... Tělo se dává asi dohromady po tolika letech. S přítelem jsme měli styk po vysazení HA, ale myslím že je nemožné otěhotnět když jsem nedostala ani první menstruaci. Pokud půjdu na injekci, měl by mi nejprve lékař potvrdit že nejsem těhotná ne? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnět jste mohla ještě před první menstruací po vysazení antikoncepce. Na druhou stranu se první cyklus po dlouhodobém užívání antikoncepce může prodloužit. Pokud půjdete k lékaři s tím, že nemenstruujete, samozřejmě bude zjišťovat případné otěhotnění. Pokud byste dostala injekci na vyvolání menstruace i přes (dosud nezjištěné) těhotenství, nedošlo by k žádné zdravotní újmě.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: