Vysazení ha

Dobrý den, můj problém začal před půl rokem po vysazení HA Novynette. HA jsem užívala od 20 – 26let. Po měsící vysazení HA se u mě začala projevovat nepříjemná až bolestivá chůze, zejména v kalhotách. Stydké pysky se mi zdají být suché, na dotek jakoby sedřené, klitoris je obzvlášť hodně citlivý, někdy mi přijde jako sevřený. Měla jsem také trochu únik moči. Moč je v pořádku. Na gynekologii je vše v pořádku. Po novém roce se mi tento problém výrazně zhoršil, měla jsem stále nutkavou potřebu močit, nemohla jsem ani sedět. Užívala jsem na to urologický čaj a Nospa, praktický lékař mi nasadil ještě lehká antibiotika. Po 2 dnech problémy ustaly, ale po dobrání medikamence se mi problémy zase vrátily. Před měsícem jsem měla slabou menstruaci, která trvala pouze 2 dny, nikdy jsem s menstruací problémy neměla, těhotná nejsem. Může to být způsobeno dlouhodobým užíváním nízkohormální antikoncepce? Nechybí mi estrogeny? Už nevím, co mám dělat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlo! Jistěže Vaše obtíže mohou být způsobeny tím, že si tělo na přísun hormonů z venčí zvyklo a nyní má obtíže si řídit cyklus a svůj chod samo. U mnohých žen je cyklus po vysazení antikoncepce srovnává i dlouhé měsíce, klidně přes rok a to většinou nepopisují tak dramatické nesnáze jako vy! Poraďte se s gynekologem a endokrinologem. Pokud Vám nepomohou, vyhledejte lékaře celostní (holistické) medicíny, který se může pokusit Vaše tělo přivést k rovnováze nebo může podat harmonizující byliny/léky.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: