Vysazení ha a opožděná menses

Dne 11.8 jsem dobrala antikoncepci Bonadea. Poté jsem klasicky dostala menstruaci. Dne 10. - 11.9 se měla menstruace opět dostavit, ale nestalo se tak. První den zpoždění jsem si dělala těhotenský test- vyšel negativní. Mam takové příznaky, že mě bolí v podbříšku, někdy silné píchání, zvětšená a občas bolavá prsa, bolení zad v kříži a ze začátku jsem měla kovovou chuť v ústech. Jsem unavenější. Čím to vše může být? Antikoncepci sem vysadila za účelem otěhotnění. Děkuji

Odpověď odborníka:

Hezký den Pavlíno, samozřejmě pokud jste vysadila antikoncepci a měla-li jste nechráněný pohlavní styk, těhotná být můžete, i přestože Vám první test vyšel negativní. Doporučuji Vám provést ještě jednou těhotenský test. Pokud bude opět negativní, je možné, že se jedná o hormonální změny ve Vašem těle, které souvisí právě s tím vysazením antikoncepce, v těle začínají opět pracovat Vaše vlastní hormony. Nedostaví-li se menses do několika dnů, kontaktujte svého gynekologa k podrobnějšímu vyšetření. S pozdravem a přáním brzkého miminka, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: