Vysazení ha a s tím spojené hormonální změny

Dobrý den, 18. 8. 2014 jsem prodělala umělé přerušení těhotenství, následně jsem začala brát antikoncepci Velmari, (každý den ve 20 - 21 hod., jednou se mi stalo, že jsem si ji vzala až po 22 hodině), měsíčky jsem dostala normálně, poté jsem antikoncepci vysadila (je to zhruba 3 neděle), od té doby mám pocit oteklých prsou, nafouklé břicho, bolesti v podbřišku, deprese atd.,prostě obdobné příznaky, jako když jsem byla těhotná. Je možné, že jsem díky tomu, že jsem antikoncepci nebrala ve stejnou hodinu, znovu těhotná? Nebo jsou toto normální příznaky po vysazení HA, pokud ano, kdy odezní? A jak to bude s mestruačním cyklem? Jak velké zpoždění mohu očekávat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chybu v užívání jste neudělala, tudíž během užívání antikoncepce jste otěhotnět nemohla. Jestli tomu dobře rozumím, nyní jste antikoncepci vysadila. Pokud jste měla před nasazením antikoncepce menstruaci pravidelně, lze očekávat , že bude opět pravidelná. Počkejte na první menstruaci. Jestli se potíže budou objevovat i v dalším cyklu, konzultujte s gynekologem.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x